Címlap

Tudományos hírek

08 ápr
Immunrendszerünkről a Science Caféban
Folytatódik a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának ismeretterjesztő sorozata. A Science Caféban ezúttal Pázmándi Kitti Linda, az Általános Orvostudományi Kar Immunológiai Intézet adjunktusa tart előadást Autoimmunitás, avagy miért fordulhat ellenünk a saját immunrendszerünk címmel.
08 ápr
A jövő kémikusai versenyeztek a Debreceni Egyetemen
Negyedik alkalommal volt házigazdája a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenynek. Az ötvenhatodik alkalommal megrendezett rangos megmérettetés fináléjára hazánk minden pontjáról érkeztek diákok, akik személyesen ismerkedhettek a DE TTK által kínált képzési, valamint infrastrukturális lehetőségekkel.
04 ápr
Már lehet pályázni a GTIDEA-ösztöndíjakra
Meghirdette a tudományos életpályát ösztönző elismerések idei pályázatait a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány. Ebben az évben is a kuratórium hozza majd meg a végső döntést arról, hogy kik érdemesek a Publikációs Díjra, a Kiválósági PhD Ösztöndíjra, valamint a GTIDEA Professzora címre.
04 ápr
Fókuszban a tudományos utánpótlás
A Debreceni Egyetem dékánjaival és a GTIDEA professzora címet viselő oktatókkal-kutatókkal találkozott a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke szerdán a Kenézy Villában. Kossa György kiemelte, hogy az intézmény számára a tudományos utánpótlás képzése kiemelt stratégia feladat és ebben számít a kari vezetők együttműködésére.
03 ápr
Innovatív oktatásfejlesztés az egészségpedagógiában
Komárnóban és Csíkszeredán rendezett disszeminációs konferencián és workshopon tekintették át az egészségügyi és a pedagógiai ismeretek integrálhatóságának lehetőségeit, a digitális oktatás innovatív megoldásait, trendjeit a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának, valamint partnerintézményeinek szakemberei. A nemzetközi INDEHEP programban elkészült majdnem 400 oldalas e-handbook útmutató lehet arra, hogyan lehet innovatív módon tananyagot fejleszteni az egészség
03 ápr
Megjelent a Debreceni Szemle
A tudományos folyóirat idei első száma önálló blokkban foglalkozik – többek között – a magyar őstörténeti és nyelvtörténeti, jogbölcseleti, valamint társadalomtörténeti kérdésekkel. A kiadványban a tudományos élet hírei mellett filmkultúrával és városépítészettel kapcsolatos írásokat és négy recenziót is olvashatnak az érdeklődők.
02 ápr
Újabb innovatív eredmények a Journal Clubban
Az egyetemet fenntartó alapítvány Publikációs Díjának nyertesei mutatták be tudományos munkáikat, eredményeiket, aktuális kutatásaikat a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Journal Clubjában. Ezúttal Kalmár Ferenc, Martos Renáta, Szőke Szilvia, Tőzsér Dávid és Safwan Mohammed nyertes tanulmányát és kutatási eredményeit ismerhette meg a közönség.
02 ápr
A fertőző betegségek veszélyeiről tanácskoztak
Az antibiotikum-rezisztens baktériumokról és új terápiás lehetőségekről is szó volt a Fertőző Betegségek Egy Egészség Kontextusban című nemzetközi online konferencián. A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar „Egy Egészség” Intézete, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Debreceni Egyetem Metagenomikai Intézete, valamint az Állatorvostudományi Kutatóintézet és a Magyar Kutatói Hálózat Ökológiai Kutatóközpontja által rendezett
27 már
Jótékony adománnyal a gyermekek gyógyításáért
Orvosi műszer beszerzésére fordítja a DOTE Gyermeksebészetéért Alapítvány azt az adományt, amely a korábban rendezett gardróbvásárokon gyűlt össze. A jótékony célú 150 ezer forint értékű felajánlást a szervező Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (DETEP) képviselői hétfőn adták át a Gyermeksebészeti Pavilonban rendezett házi ünnepségen.
25 már
Tudományról első kézből
Új kezdeményezés – a felsőoktatást, a kutatást és a tudományos munkát népszerűsítő –, interaktív látogatás-sorozat indult útjára a Debreceni Egyetemen a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíj nyerteseinek közreműködésével. Elsőként az egri Nemzeti Tudósképző Akadémia és a Dobó István Gimnázium középiskolás diákjai ismerkedhettek meg az ösztöndíjasok tudományos munkájával.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.