Címlap

Bölcsőde

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, amely intézmény a családban nevelkedő 20 hetes kortól 3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű nevelését, gondozását látja el. A Bölcsőde fenntartását a Debreceni Egyetem önként vállat feladatként végzi. A Bölcsődébe járó gyermekek szülei az egyetemen és a klinikán dolgoznak. A Bölcsőde a szülők munkarendjéhez igazodva reggel fél hattól este hatig tart nyitva.

A Bölcsődében a gyermekekkel történő foglalkozás szakmai program alapján történik, melynek lényeges kiegészítője az éves munkaterv. A bölcsődei dolgozók különös figyelmet fordítanak arra, hogy a gyermekek a legjobb ellátásban, a legmagasabb szintű gondozásban részesüljenek, szeretetteljes légkörben nevelkedjenek.  

A gyerekek szakszerű nevelését és gondozását szakképzett kisgyermeknevelők látják el, munkájukat technikai dolgozók segítik. A bölcsődeorvos figyelemmel kíséri a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését.

A szakmai munka jelenleg a megbízott bölcsődevezető irányításával, ellenőrzésével folyik.

A Bölcsőde 52 férőhelyes. A gyermekek ellátása két gondozási egységben, négy csoportszobában történik. A nevelést és gondozást csoportonként két kisgyermeknevelő látja el, valamint egységenként egy technikai dolgozó segíti munkájukat.

A bölcsődébe járó gyerekek étkezéséről a Bükk Vidéki Vendéglátó Zrt. gondoskodik. Az étrendet szakképzett dietetikus állítja össze korcsoportonként a legújabb gyermekétkeztetési előírásoknak megfelelően. A kiszállított ételt a tálalókonyhában egy fő konyhai kisegítő készíti elő.

A Bölcsőde tárgyi és személyi feltételei a mindenkori szakmai követelményeknek megfelel.     

Frissítés dátuma: 2018.04.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.