Címlap

Egyetemi kártya (UniPass kártya)

Az UniPass kártya az intézmény polgárainak a Debreceni Egyetemhez való tartozásuk igazolására szolgál. Továbbá alkalmas vizuális és személyi azonosításra a Debreceni Egyetem épületeiben, rendezvényein, valamint lehetőséget biztosít az egyetemi szolgáltatásokhoz, kedvezményekhez való hozzáférés igénybevételére is.

Az egyetemi kártya első alkalommal ingyenes és a kibocsátásától számított 5 éves határozott ideig érvényes. Ezen időtartamon belül a kártyához kapcsolódó szolgáltatások egyetemi polgári - aktív dolgozói és hallgatói - jogviszonyhoz kötődnek. Az UniPass kártya igénylése nagyon gyors, egyszerű és egész évben folyamatosan van rá lehetőség: a https://unipass.hu/ weboldalon a Profilba hálózati azonosítóval és jelszóval belépve, egy igazolványkép feltöltésével, számos háttérképből lehet választani. Az igénylést magyar és angol nyelvű E-learning tananyag is támogatja. A kártyák gyártása 2 hetes ütemezésben történik. Az elkészült kártyák átvételének lehetőségéről, illetve a kártyával kapcsolatos legfontosabb információkról a https://unipass.hu/ honlapon lehet részletesebben tájékozódni.

Az UniPass kártya funkciói az alábbiak

  • Személyazonosság igazolása az intézményen belül,
  • Létesítmény-beléptetés a jogosultak részére a beléptető-rendszerrel rendelkező épületek, kollégiumok esetén.
  • Olvasójegy az Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban és annak szervezeti egységeiben beiratkozott könyvtártagok számára.
  • Azon gépjárművek tulajdonosai, akik megvásárolták az éves belépőt, az egyetemi Gépjármű behajtási és parkolási rend értelmében a rendszámfelismerő rendszer, illetve az UniPass kártya segítségével tudnak behajtani az egyetemi campusok területére.
  • Az Életmódfejlesztési Klub Tagsági díj befizetésével egyes szolgáltatások jelentős kedvezménnyel vehetők igénybe. Az UniFit és DEAC bérletek a kártyán elektronikusan kerülnek tárolásra, így azok mindkét helyen belépőkártyaként is használhatók. Bővebb információk a Sporttudományi Koordinációs Intézet  honlapján
  • A kártyát lehetőség van fizetőeszközként is használni az egyetemi éttermek, büfék, klubok, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett Nagyerdei Víztorony rendezvényeken és a Campus Fesztiválon is.
  • Az UniPass kártyával kedvezményes szolgáltatásokat is igénybe lehet venni az egyetem területén belül és azon kívül is. Az elfogadóhelyek teljes listája itt tekinthető meg: https://unipass.hu/oldal/elfogadohelyek.
  • A Debreceni Egyetemen működő UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszer minden, egyetemi kártyával rendelkező számára elérhető a kártya használatával. A kölcsönzéssel kapcsolatos bővebb információk itt olvashatók: https://unibike.unideb.hu/.
  • Egyetemi kártyával mindenki számára ingyenes a belépés az Egyetemi Botanikus Kertbe, valamint az Agóra Tudományos Élményközpontot is kedvezményesen látogathatják az UniPass kártyával rendelkező egyetemi polgárok.

Kártyaigénylés és további információk

Frissítés dátuma: 2019.03.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.