Címlap

Doktori képzés

Magyarországon jelenleg 29 felsőoktatási intézmény folytat doktori (PhD illetve DLA) képzést, amelynek szervezeti keretét a MAB akkreditációs eljárásában megfelelt doktori iskolák adják. Az egyetemeken mesterképzésben vagy osztatlan képzésben oklevelet szerzők 13-15 százaléka folytatja tanulmányait a doktori képzésben, évente 2500-2800 fő kezdi meg a tanulmányait (ebből évi 1300 fő állami ösztöndíjjal). A doktori képzésben egyidejűleg résztvevők száma az elmúlt években 7200-7400 fő körül alakult, tanulmányait évente 1600-1800 fő fejezi be (szerez abszolutóriumot), míg évi 1300-1400 doktori fokozat odaítélésére kerül sor.

A Debreceni Egyetemen hat tudományterületen folyik doktori képzés, az egyetem doktori iskoláinak száma jelenleg 24. A doktori képzést a Szenátus által választott Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács felügyeli, az egyes doktori iskolák munkájának területenkénti koordinációját a tudományterületi doktori tanácsok végzik.

 

Frissítés dátuma: 2017.12.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.