Címlap

Könyvtár

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK), az ország második legnagyobb könyvtára és az egyetem egyik legnagyobb szolgáltató egysége.

Hatalmas, több mint 6 milliós állománya nyolc könyvtári egységben, az egyetem hat kampuszán tágas olvasói terekkel és egységes szolgáltatási környezettel várja a felhasználókat.

 Egyetemi könyvtárként a DEENK elsődleges feladata a tanuláshoz, oktatáshoz és kutatáshoz szükséges irodalmi háttér biztosítása. A több ezer tankönyvnek, egyetemi jegyzetnek, különböző tudományos munkának, valamint a legrangosabb külföldi folyóiratokat is tartalmazó folyóirat-állománynak köszönhetően az egyetem hallgatói és kutatói az ország egyik legnagyobb szakirodalmi bázisára támaszkodhatnak.

 Nemzeti gyűjtőkörű könyvtárként a több száz éves könyvritkaságok mellett a szép- és ismeretterjesztő irodalom, turisztika, idegen nyelvek, fitnesz, hobbi, gasztronómia is nagy számban található a polcokon. A médiatárban kották, CD-k, hanglemezek, valamint egy egészen különleges DVD-film gyűjtemény is várja a kikapcsolódni vágyókat.

 A DEENK építi a Debreceni Egyetem elektronikus Archívumát (DEA), ami az egyetemen született tudományos publikációk, doktori disszertációk és szakdolgozatok, oktatási segédanyagok, előadások és intézményi dokumentációk teljes szövegének online tárhelye.

 A könyvtár üzemelteti az Egyetemi Kiadót (DUPress), mely szakkönyveket, folyóiratokat, jegyzeteket jelentet meg.

 

Frissítés dátuma: 2020.11.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.