Címlap

Idegen nyelvű képzések

A Debreceni Egyetem 1987 óta kínál idegen nyelvű képzéseket. A képzési portfólió az évek során jelentős változáson, komoly bővülésen ment keresztül. A kezdetekben kizárólag az orvosi fakultáson elérhető, alapvetően külföldi hallgatókat célzó kurzusok száma ennek megfelelően jelenleg a 60-at is meghaladja, és majd’ mindahány kart érinti. 

A kiszélesedett programkínálat, valamint az időközben lezajlott oktatási és infrastrukturális fejlesztések természetesen a hallgatói létszám tekintetében is jelentős gyarapodást eredményeztek. Intézményünknek a 2018/2019-os tanévben több mint 5600 külföldi hallgatója volt, ezzel a Debreceni Egyetem magasan a legnépszerűbb magyarországi felsőoktatási intézmény a nem magyar állampolgárságú hallgatók körében.

Legtöbben továbbra is az orvosképzésben vesznek részt, de a mérnöki-, természettudományi-, a gazdaságtudományi és az informatikai képzések népszerűsége is meredeken növekszik.

A hallgatók toborzásában, valamint a felvételi eljárás lebonyolításában nagy szerepe van az egyetem kiterjedt ügynökhálózatának, valamint a nemzetközi hallgatókkal aktív kapcsolatot ápoló, az őket érintő ügyekben elsődlegesen eljáró Nemzetközi Oktatást Koordináló Központnak.

További információ

Frissítés dátuma: 2019.04.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.