Címlap

Neptun

A Neptun a Debreceni Egyetem egységes elektronikus tanulmányi rendszere, melynek feladata a hallgatói tanulmányi és pénzügyi adminisztráció, az oktatási és oktatásszervezési feladatok, valamint a belső és külső adatjelentések kiszolgálása. A tanulmányi rendszernek jelenleg mintegy 33 ezer aktív felhasználója van. Az egyetem a rendszerben vezeti minden hallgató elektronikus leckekönyvét. A Neptunban kerül rögzítésre a hallgató tanulmányaihoz kapcsolódó minden információ, továbbá valamennyi hallgatói ki- és befizetés. A rendszerből állítják elő a hallgató tanulmányaihoz kapcsolódó okiratokat, igazolásokat. A Neptun fontos eszköze az elektronikus ügyintézésnek, kérvénykezelésnek.

A Neptunban kezelik az intézmény által indított képzések tantervét, a meghirdetett tárgyak leírását, jellemzőit, az órarendi információkat, oktatói adatokat. A tárolt adatok alapján összetett kimutatások, elemzések készíthetők. A Neptun a DE Vezetői Információs Rendszerének (VIR) egyik legfontosabb alaprendszere.

A tanulmányi rendszerből történnek a hallgatókra és oktatókra vonatkozó hatósági adatszolgáltatások is.

Belépés a Neptun rendszerbe

Frissítés dátuma: 2017.08.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.