Címlap

Határon túli kihelyezett képzések

A külhoni magyar nyelvű felsőoktatás fejlesztése érdekében a magyarországi felsőoktatási intézmények külhoni székhelyen kívüli képzései kiemelt jelentőséggel bírnak, és hiánypótló funkcióval rendelkeznek. Intézményünk elkötelezett a külhoni magyar nyelvű felsőoktatás ügye mellett és annak érdekében, hogy a határon túli magyarok számára szülőföldjükön is elérhető legyen a magyar nyelvű képzések minél szélesebb kínálata.

Beregszászon II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán működő szakjaink

  • Ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakiránya nappali és levelező tagozaton, az Egészségügyi Kar képzése.
  • Szociálpedagógia alapszak nappali és levelező tagozaton, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar képzése.
  • Gazdaságinformatikus alapszak levelező tagozaton, az Informatikai Kar képzése.
  • Mérnökinformatikus alapszak levelező tagozaton, az Informatikai Kar képzése.

Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szak Kolozsváron

Az Állam- és Jogtudományi Kar Kolozsvárott (Erdély, Románia) székhelyen kívüli, angol oktatási nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzést hirdetett levelező tagozaton először 2015-ben. A kolozsvári székhelyen kívüli képzés a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem befogadásával indult el, így közvetlenül segíti az intézmény képzési kínálatának növelését, ezzel hozzájárulva az erdélyi magyar felsőoktatási intézmény megerősítéséhez.

Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen működő szakjaink

  • Mezőgazdasági mérnök alapszak levelező tagozaton, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar képzése.
  • Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak nappali és levelező tagozaton, a Gazdaságtudományi Kar képzése.
  • Gépészmérnöki alapszak nappali tagozaton, a Műszaki Kar képzése.
  • Magyar nemzeti örökség szakirányú továbbképzési szak nappali és levelező tagozaton, a Bölcsészettudományi Kar képzése.
  • Térségi turisztikai menedzsment szakirányú továbbképzési szak nappali és levelező tagozaton, a Gazdaságtudományi Kar képzése.

Frissítés dátuma: 2021.03.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.