Címlap

Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ

Az Észak-Alföld Magyarország egyik legelmaradottabb régiója. A Debreceni Egyetem Kisvárda Város Önkormányzatával és a Kisvárda Első Közösségi Főiskola Nonprofit Kft.-vel közös pályázat keretében egy közösségi felsőoktatási képző központ létrehozásának előkészítésében vett részt.

Az Egyetem az előkészítő munkák lezárása után kiemelt feladatának tekinti Kisvárdán közösségi felsőoktatási képzési központot működtetni azzal a fő céllal, hogy azoknak az állampolgároknak is lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban való részvételre, akik az ország hátrányos helyzetű térségeiben élnek, és településük közelében nem található felsőoktatási intézmény.

A célok megvalósulásával a DE jelentős lépést tesz a hátrányos helyzetű régiók végérvényes leszakadásának megakadályozására, és intézményünk segíti azt, hogy a térség közösségei hozzájuthassanak ahhoz a versenyképes tudáshoz, amely biztosítja számukra elsősorban a helyben történő boldogulást.

Az elméleti képzést az egyetem, a gyakorlatit pedig a vállalatok végzik a 2016 szeptemberétől működő képzési központban. A kezdeményezés indokoltságát alátámasztják a felvételi adatok, amelyek az agrár szakok esetén többszörös túljelentkezést mutatnak. Az intézmény ösztöndíj-lehetőséget biztosít az oda jelentkezőknek, és az önkormányzat is tervbe vette, hogy hallgatói támogatási rendszert vezet be. A 2016 szeptemberétől elindult mezőgazdasági mérnöki alapképzés után a vidékfejlesztési agrármérnöki és a turizmus-vendéglátás alapképzések mellett a gazdálkodási és menedzsment és a turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzések is továbbtanulási lehetőséget nyújtanak a térség lakóinak. A tervek között szerepel, hogy mesterképzés induljon, informatikai és egészségügyi képzéssel is bővüljön a képzési paletta.

Frissítés dátuma: 2021.03.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.