Címlap

Oktatási hírek

11 ápr
Háromoldalú szakmai egyeztetés a BTK-n
A városban működő középiskolák intézményvezetői számára szervezett háromoldalú szakmai egyeztetőprogramot szerdán a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán a Debrecen BSC Kerekasztal és a Debreceni Tankerület. A rendezvény célja, hogy bemutassa, milyen módon közvetítheti a pedagógusképzés és a pedagógusok munkája az üzleti szektorban rejlő karrierlehetőségeket.
10 ápr
Fulbright – az életre szóló lehetőség
A Debreceni Egyetem hallgatói és kutatói közül került ki hazánk legtöbb Fulbright ösztöndíjasa – hangzott el a világ legrangosabb ösztöndíjprogramjának idei pályázatait bemutató tájékoztatón a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájában. A Fulbright révén évente 25 hazai hallgató, kutató, illetve oktató számára nyílik lehetőség tudományos kutatói munkára, szakmai tapasztalatszerzésre az Amerikai Egyesült Államokban.
04 ápr
Már lehet pályázni a GTIDEA-ösztöndíjakra
Meghirdette a tudományos életpályát ösztönző elismerések idei pályázatait a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány. Ebben az évben is a kuratórium hozza majd meg a végső döntést arról, hogy kik érdemesek a Publikációs Díjra, a Kiválósági PhD Ösztöndíjra, valamint a GTIDEA Professzora címre.
25 már
Festival d’Italiano Debrecenben
Idén a debreceni Tóth Árpád Gimnázium látta vendégül március 22-23. között a Festival d'Italiano országos olasz nyelvi verseny résztvevőit. A programok, feladatok, versenyszámok összeállításában a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Olasz Tanszék oktatói is közreműködtek.
22 már
Tréning a figyelemközpontú oktatásért
A vizualizációs eszközöket használó oktatóknak tartottak kreatív képzést a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szervezésében csütörtökön. A kurzus célja az volt, hogy a szakemberek a felkészülés alatt új nézőpontokat fedezhessenek fel a tananyaggal kapcsolatban és egymásnak is beszámoljanak arról, hogyan alkalmazták a gyakorlatban a korszerű technikákat.
19 már
Holokauszt 80 – Debrecen
Az emlékév programsorozatának megnyitásaként A holokauszt oktatása napjainkban címmel tartott nemzetközi pedagóguskonferenciát közösen a Debreceni Zsidó Hitközség, a Debreceni Zsidó Kulturális és Tudományos Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem (DE). Az eseményen előadást tartott az egyetem több oktatója is.
01 már
Kiberbiztonság a mérnökképzésben
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a magyar tulajdonú ACPM IT Tanácsadó Zrt. A szerződés jóvoltából a kar mérnök hallgatói naprakész, a gyakorlatban is használt kiberbiztonsági információkhoz juthatnak, ezáltal jobbá válnak a diploma megszerzése után az elhelyezkedési esélyeik.
31 jan
Minden a GTK-ról, plusz pontokért
Óriási érdeklődés övezte a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) szerdai interaktív nyílt napját a TVK épületében. A szervezők bemutatták, mennyire fiatalos, energikus és gyakorlatias a DE legnépesebb kara.
17 jan
Továbbtanulásról első kézből
A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma pályaorientációs napot tart január 19-én, pénteken a pályaválasztás előtt álló tanulói számára. A rendezvényen a diákok a továbbtanulással, a felvételi követelményekkel és a munkavállalással kapcsolatban is feltehetik kérdéseiket.
12 jan
Kihelyezett tanszékkel bővül a GTK
A gazdaságtudományi képzés fejlesztéséről és egy új kihelyezett tanszék létrehozásáról állapodott meg a Debreceni Egyetem és a Makronóm Intézet. Az erről szóló együttműködési megállapodást György László gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos jelenlétében írták alá az egyetem és az intézet vezetői pénteken.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.