Címlap

Szabadidő

A Debreceni Egyetem számtalan lehetőséget kínál a szabadidő tartalmas eltöltésére nemcsak az intézmény hallgatóinak, oktatóinak, dolgozóinak, hanem Debrecen és a környező települések lakosságának is. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít az önfeledt kikapcsolódás biztosítása mellett a tudomány népszerűsítésére és a kulturális értékek közvetítésére egyaránt. Az egyetem által működtetett és támogatott intézmények tevékenységükkel ezt a célt szolgálják.

A Botanikus kert egyedülálló növénycsodái kellemes felüdülést nyújtanak az odalátogatóknak, akik a Nagyerdő árnyas fái alatt töltődhetnek fel úgy, hogy közben gyönyörködhetnek a különlegesebbnél különlegesebb növényekben.

A Lovarda Kulturális Konferencia Központ és Víztoronykert koncertek, kiállítások színházi előadások mellett közösségi eseményeknek is helyet adnak, legyenek azok csapatépítő programok, esküvők vagy vállalati jubileumok.

Az ország legnagyobb hallgatói szórakozóhelye a Hall 2015-ös átadása óta nagyon gyorsan az egyetemista fiatalok kedvenc szórakozóhelye lett, mely a bulik mellett adott már helyet többek között országos tehetséggondozási roadshow-nak is.

A tudomány megismertetését és megszerettetését nem lehet elég korán kezdeni, így az Agóra tudományos élményközpont egész évben várja a legkisebbektől a legnagyobbakig a tudomány iránt érdeklődőket.

A Kartács utcai Lovasakadémián a szó valamennyi értelmében véve egy lovasiskola működik. Szakmai műhely, ahol a lovasok és a lovak képzése történik. A képzés mindig egyénre szabottan, vagy kurzus formájában csoportban történik, órarendben, illetve táborszerűen. Az oktatást elméleti órák, edzőtáborok, közös szakmai versenylátogatások egészítik ki.

A lovaglás tanulása egy életen keresztül tartó tanulási folyamat, amelyben az elméleti tudás birtokában, a lovaglás gyakorlása által tapasztalja meg a lovas a lovaglás élményét.
Az intézmény elsődleges célja az egyetemi képzésben résztvevők oktatása, a versenyzők felkészítése, valamint a lovagolni vágyók tanítása. A Kartács utcai lovardát a minőségi lótartás, az edzéslehetőségek, a nagyszerű kültéri lovaglópályák és a tereplovaglás lehetősége teszi igazán vonzóvá.

 

Frissítés dátuma: 2018.03.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.