Címlap

Szakok, diplomák

A legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézményként 13 képzési területen biztosítunk tanulási lehetőségeket. Képzési programunkban olyan alapképzési, mesterképzési és osztatlan képzési kínálatot alakítottunk ki, amelyben az egymásra épülő ismeretanyag garantálja a fejlődést az adott szakterületen.

Egyetemünk 14 kara több mint 1 700 oktató képzési, kutatási és fejlesztési tevékenységével járul hozzá, hogy évente csaknem 6.000 versenyképes diplomával lépjenek a végzett szakemberek a munka világába.

  • Szakok, diplomák: a DE 2021 őszén indítani kívánt alap-, mesterképzési szakjainak, osztatlan képzéseinek és felsőoktatási szakképzéseinek listája
  • Mesterszakok bemeneti követelményei: a mesterképzésre való jelentkezés feltételei képzési területenként és karonként
  • Képzési térkép: a képzési térkép egy fejlesztett alkalmazás, mely információt nyújt az alapképzésből a mesterképzésbe történő átmenetről, mivel az adott mesterképzési szak képzési és kimeneti követelményei határozzák meg, hogy milyen alapképzési szakról milyen feltételek mellett lehet belépni a mesterképzési szakra. A képzési térkép a DE alap- és mesterképzési szakjainak olyan vizualizációs megjelenítése, amely áttekinthető  és a szakokhoz tartozó információk felsorolásával mutatja meg, hogy egy adott alapképzési szak elvégzése után milyen mesterképzési szakokon lehet a felsőfokú tanulmányokat folytatni, valamint egy adott mesterképzésre milyen alapképzési diplomával milyen módon - teljes kreditértékkel vagy kreditelismeréssel – lehet bejutni.

Frissítés dátuma: 2020.11.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.