Címlap

Sportszolgáltatások

Az Egyetem célja, hogy a város integráns részeként, az egyetemi polgárok és a lakosság közötti kapcsolatok, érintkezési felületek bővítésével, olyan kulturális és sport környezetet hozzon létre, amely vonzerőt gyakorol mind a gazdasági szereplők, mind az egyének számára, azaz erősíti a régió népességmegtartó erejét, és a gazdasági szereplőkre, befektetőkre gyakorolt pozitív hatását. A program-alapú együttműködések mellett az Egyetem és a város a sport, az egészséges életmód területén is keresi az együttműködést, infrastruktúrák, szolgáltatások közös fejlesztését, működtetését is beleértve. Az alábbi programok megvalósulásával az Egyetem szélesíti a régió sportban elfoglalt előkelő pozícióit, növekszik a szabadidősportban részt vevő hallgatói létszám, a hallgatók sportra fordított ideje, előtérbe kerül az egészséges életmód, és az egyetemi sportélet keresletoldalúvá válik.

  • Sporthoz kapcsolódó életmód és egészségügyi szolgáltatások, ellátások fejlesztése a hallgatók számára
  • Sporthoz kapcsolódó orvosképzési területek erősítése
  • Testnevelés és szabadidősport szolgáltatások és feltételrendszerük integrált működtetése és koordinációja
  • Testnevelő képzés elindítása
  • Egyetemi versenysport és kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése
  • Szabadidősport fejlesztése, ösztönzése
  • Szövetségekkel való kapcsolat erősítése, bővítése
  • Sportösztöndíjak működtetése
  • A sportrendszer menedzsmentjének támogatása
  • Élsportot és tömegsportot támogató orvosi és természettudományos kutatások

A Debreceni Egyetem nemcsak a hallgatók és dolgozók egészséges életmódra nevelésében elkötelezett és példamutató a magyarországi intézmények között, hanem a tevékenységek végzéséhez szükséges sportlétesítmények fejlesztését illetően is.  Ennek kiváló példái az elmúlt időszakban megvalósult sport-infrastrukturális beruházások.  A Nagyerdei Stadionban működő UniFit Fitness & Gym Center mintegy 2600 m2-en 200 edzésállomással a város egyik legújabb edzőkomplexuma, a DEAC-DAK Asztalitenisz Edzőközpontban 700 m2-en 15 asztalon sportolhatnak az igazolt, az amatőr pingpongozók, az egyetemisták és a hobbisportolók. A legfiatalabb épület a TEKNŐS névre hallgató Sportgazdasági-menedzsment és Teniszközpont, mely a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán 3748 m2 hasznos alapterülettel, 4 keményborítású teniszpályával várja a sportkedvelőket.  

Frissítés dátuma: 2021.01.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.