Címlap

Belgyógyászati Klinika Reumatológia

A fekvőbeteg ellátást tekintve a Reumatológia 20 ágyon lát el speciális reumatológiai feladatokat. Fő profilja az arthritisek és a szisztémás autoimmun betegségek egész skálája, miután többen klinikai immunológiai szakvizsgával is rendelkeznek. Emellett Debrecen reumatológiai ellátó területe vagyunk, döntően ambuláns ellátás keretében. Az osztályra elsősorban az arthritises, autoimmun, sürgősségi reumatológiai eseteket vesszük fel. Mindez évente 1400-1500 fekvőbeteget jelent. Az ambuláns (szakrendelői) ellátás során minden munkanapon hat órában 2 szakrendelőben fogadjuk a betegeket előzetes előjegyzés alapján. Sürgős esetek fogadására személyes orvosi konzultációval van lehetőség. Az osztályt és a szakrendeléseket támogató fizioterápiás egység mindennap 6 órában üzemel és itt egyéni, csoportos gyógytorna, massage, elektroterápia, magnetoterápia, ultrahang, Bioptron lámpa, lágylézer, Bemer terápia érhető el. Hazai és külföldi betegek számára, igény szerint, a térítéses betegellátás is működik. Utóbbit két komfortos, fürdőszobás, hűtőszekrénnyel, TV-vel ellátott egyágyas körterem segíti. Egységünk kiemelt regionális arthritis és biológiai terápiás centrum, ahol minden XXI. századi diagnosztikai és terápiás lehetőség rendelkezésre áll. A régión kívül az ország egész területéről érkeznek hozzánk gyulladásos-autoimmun reumatológiai betegek.

Miután városunkban számos, általános reumatológiai ellátást nyújtó intézmény is működik, ezért elsősorban a speciális, belgyógyász-immunológus szakmai hátteret, sürgősségi ellátási lehetőséget igénylő kórképeket látunk el. Betegellátásunkat a progresszivitás elveinek (országos III.) megfelelően igyekszünk végezni: a népbetegségeket (arthrosis, osteoporosis, derékfájás), más degeneratív kórképeket, lágyrészreumatizmusokat, valamint a döntően fürdőkezelést, fizioterápiát igénylő eseteket döntően a város más intézményei felé irányítjuk, amely centrumokkal igen jó szakmai kapcsolatot alakítottunk ki. A regionális betegellátás, az optimális betegutak érdekében szorosan együttműködünk az ikerrégió többi reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztályával is.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.