Címlap

Egyetemi Ipari Park

A Debreceni Egyetemi Ipari Park jelenleg az ország egyetlen egyetemi ipari parkja, ahol a kutató fejlesztő, szaktanácsadási, illetve szolgáltató tevékenység mellett itt az oktatás gyakorlati oldala is bemutatható, továbbá nemzetközi szinten is jelentős innovációs technológiai platform kialakítására ad lehetőséget.

Intézményünk elkötelezett a felsőoktatási képzés, a felsőoktatás és az üzleti szféra aktív kapcsolatának fejlesztésében, ezért olyan modellértékű megoldásokat kíván megvalósítani az Egyetemi Ipari Parkban, mely megoldást jelent az innovációs tevékenységek és menedzsment, valamint a helyi célú gazdaságfejlesztés problémakörére.

A Debreceni Egyetem kezelésében lévő innovációs/ipari park innovációs célú fejlesztésével, egyetemi és céges beruházások e helyre koncentrálásával az ipari termeléshez nagyon közelálló termékek (prototípusok), illetve gyártási folyamatok fejlesztésére nyílik lehetőség.

A Debreceni Egyetem célja, hogy az Egyetemi Ipari Parkban olyan fejlesztéseket valósítson meg, melyek támogatják az innovációs tevékenységeket és a technológiai transzfert, a hagyományos céginkubációkat és a hallgatók személyi inkubációit (gyakorlatigényesnek minősített felsőoktatási képzések gyakorlati foglalkoztatásának megoldását). Az Innovációs Központ kialakításával célunk egy olyan oktató-kutatóhely és a vállalati szféra közötti hídképző hely és működési rendszer létrehozása, amely segíti az együttműködések csíráinak kibontakozását, a K+F+I ötletek kipróbálását, a friss kutatási eredmények gyakorlatba való átültethetőségének megvizsgálását, illetve a fiatal tudósok gyakorlati élethez való természetes bekapcsolását. Az Innovációs Központ megvalósítását a költségvetési források birtokában megkezdte az Egyetem.

Az Egyetem kezelésében lévő ipari park fejlesztése során olyan – az Egyetem oktatási és kutatási fókuszterületein működő – K+F tevékenységet is folytató gazdasági szereplők betelepítése a cél, akik a gazdaságfejlesztési szerepük mellett folyamatos megrendelői is az egyetemnek kutatási tevékenységek területén, illetve az egyetemi spin-off, illetve start-up cégek számára szakmai befektetőként, finanszírozóként jelennek meg.

Frissítés dátuma: 2019.04.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.