Címlap

Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika, Kardiológia

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológia évtizedek óta áll a kelet-magyarországi szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők rendelkezésére. Az évek során folyamatosan bővülő épületünkben egyre több pácienst tudunk a megnövekedett igényeknek megfelelően minőségi ellátásban részesíteni. Változnak a gyógyítási irányelvek, de egy valami 30-40 éve hasonló alapokon nyugszik: a rendíthetetlen gyógyítani akarás.
186 fős orvosi, nővéri és kiszolgáló személyzettel próbáljuk betegeink számára minél elfogadhatóbbá tenni a járóbeteg-, és a fekvőbeteg ellátást.

Klinikánk tevékenysége lefedi a mai modern kardiológiai ellátás egész területét.

Az átlagos havi betegforgalom a fekvőbeteg ellátásban 645 fő/hó. Ebből intenzív osztályon ellátott 142 fő/hó, aktív kardiológiai osztályon ellátott 503 fő/hó. Ezt a betegforgalmat 14 intenzív ágyon és 112 aktív ágyon teljesítjük.

Két elektrofiziológiai műtőben és két hemodinamikai műtőben az invazív kardiológiában jelenleg ismert diagnosztikai és terápiás eljárást alkalmazzuk, folyamatosan lépést tartva a gyors ütemben fejlődő szakmával.

2015. január 5.-től a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézettel együttműködve korai kardiológiai rehabilitációs osztályt működtetünk 15 ággyal teljes kapacitással. Kardiológiai szakrendelésünkön az éves betegforgalom több, mint 6200 eset/hó. A kardiológiai szakrendelésen túl működtetünk diabetológiai, Holter, terheléses EKG, arritmológiai és pacemaker szakrendelést is. Intézetünkön belül bevezetésre került a transztelefonikus EKG rendszer, ami a járó- és a fekvőbeteg ellátás szerves része lett. Munkánk eredményességét jelzi, hogy a mortalitás 2014-2015-ben AMI-ban (STEMI, NSTEMI) 4.22 % (országos átlag: 7.52%).

Orvosaink és szakdolgozóink évente többször vesznek részt továbbképzéseken, konferenciákon, ahol előadják kutatási eredményeinket, ezzel is szolgálva az eredményes gyógyítást és tapasztalatcserét. Kutatóink a szívizomsejt vizsgálatával keresik a választ megannyi szívbetegség eredetére annak érdekében, hogy megismerjük a kórképek kialakulását, a lefolyást befolyásoló tényezőket és a gyógyítási lehetőségeket.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.