Címlap

Mocsai Lajos (H) - GTK, 2015. szeptember 6.

Mocsai Lajos díszdoktori avatása a Debreceni Egyetemen 2015. szeptember 6.

 

Mocsai Lajos a Magyar Testnevelési Egyetemen szerzett testnevelő tanári, majd szakedzői diplomát, 2001-ben menedzserigazgató, 2004-ben mestertanár lett. 2014-ben nevezték ki a Magyar Testnevelési Egyetem rektorának, ahol ma is dolgozik. Számos rangos hazai és nemzetközi szakmai társaság tagja, a Magyar Sportmenedzser Társaság alelnöke. Szakmai tevékenységét számos szakmai kitüntetés és díj igazolja.

 Mocsai Lajos évtizedek óta foglalkozik a sporttal, játékosként, edzőként és oktatóként egyaránt, az utóbbi években sportmenedzseri feladatokat is ellátott. Szakdolgozati témavezetőként 1979 óta napjainkig több mint 100 diplomamunka megszületését felügyelte, irányította. Elismert szaktekintély, több életmű díj, többek között az Európai Kézilabda Szövetség edzői életmű díjának birtokosa. Számos cikk, tanulmány szerzője.

A Debreceni Egyetemen az elmúlt években történt jelentős humán, infrastrukturális, képzési és kutatási fejlesztések, valamint az egyetem stratégiai irányvonalának kijelölése az egészségipar szolgálatában szükségessé teszik a sport, mint komplex oktatási, kutatási, társadalmi és egyetempolitikai kezelésének magasabb szintre emelését.

 

Frissítés dátuma: 2017.08.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.