Címlap

UI GreenMetric World University Ranking

2019-ben 780 egyetemet vizsgált a University of Indonesia a „GreenMetric” projektje kapcsán. Arra keresték a választ, hogy mennyire „zöldek”, környezettudatosak az egyes intézmények, a campusokon mekkora zöld területek vannak és milyen olyan intézkedések kerültek bevezetésre, amelyek klímaváltozás negatív hatásainak ellensúlyozását, illetve a fenntartható környezeti fejlődés támogatását szolgálják.

A Szegedi Tudományegyetem legjobb magyarként a 74. helyen végzett, míg a Debreceni Egyetem a 202. helyen szerepel a listán. Helyet kapott még a rangsorban a Pécsi Tudományegyetem (100. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (244. hely), a Budapesti Gazdasági Egyetem (491. hely), a Miskolci Egyetem (605. hely), a Budapesti Metropolitan Egyetem (755. hely).
A legzöldebb egyetem a világon a lista szerint a holland Wageningen University & Research, melyet a brit University of Oxford és az amerikai University of California Davis követ.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1. Wageningen University & Research Hollandia
2. University of Oxford Egyesült Királyság
3. University of California Davis Egyesült Államok
74. Szegedi Tudományegyetem Magyarország
100. Pécsi Tudományegyetem Magyarország
202. Debreceni Egyetem Magyarország
244. Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország
491. Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarország
605. Miskolci Egyetem Magyarország
755. Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország

Egyéb információk

 

 

Frissítés dátuma: 2020.05.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.