Címlap

Webometrics (Ranking Web of World Universities)

A Webometrics-lista készítője a Cybermetrics Lab, amely Spanyolország legnagyobb kutatóintézetének, a Spanyol Nemzeti Kutatótanácsnak (CSIC) a része. A szakemberek több mint 22 ezer intézmény webes megjelenését vizsgálják évente kétszer, 2004 óta. Nem az egyetemi oldalak látogatottságát és dizájnját figyelik, hanem azt elemzik, mennyire "látható" az adott felsőoktatási intézmény az interneten. Az összpontszám felét így például az adja, hányan linkelik be az egyetemek különböző oldalait, de az is számít, hány - az egyetemi honlapokhoz kapcsolódó - oldalt és külső hivatkozást, valamint dokumentumot talál a Google és a Google Scholar, de az is, hogy az intézmény kutatóinak-oktatóinak hány publikációja jelenik meg a legfontosabb tudományos folyóiratok honlapján.

A Webometrics 2020 januárjában frissített világrangsorának első ezer legjobbja között 4 magyarországi felsőoktatási intézmény szerepel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 480., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 605., a Szegedi Tudományegyetem a 692., a Debreceni Egyetem pedig a 728. helyen található a listán. A Pécsi Egyetem az 1048. helyen végzett. A közép- és kelet-európai régiós listán a Debreceni Egyetemet a 25. helyen találjuk.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1. Harvard University Egyesült Államok
2. Stanford University Egyesült Államok
3. Massachusetts Institute of Technology Egyesült Államok
480. Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország
605. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyarország
692. Szegedi Tudományegyetem Magyarország
728. Debreceni Egyetem Magyarország
1048. Pécsi Egyetem Magyarország

Egyéb információk

 

 

Frissítés dátuma: 2020.05.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.