Címlap

Neurológiai Klinika, Egészségfejlesztő Egyetem program

A Neurológia Klinika kiterjedt egészségfejlesztő tevékenységet végez. Egyfelől minden évben szakmai programmal csatlakozunk a Stroke világnaphoz, a kiemelkedő tudású szakorvosok rendszeresen tartanak ismeretterjesztő előadásokat, így a Klinika igazgatója például a Mindentudás Egyetemén „Van esélyünk az agyvérzéssel szemben?" címmel tartott előadást. A Klinika ezen túlmenően olyan projektekben is részt vesz, melyek hangsúlyos eleme a lakosság képzése, tájékoztatása. A 2009-ben Magyar-Román Határon átnyúló program keretében (HURO/0901/229/2.4.2) például több alkalommal képviselte magát a Klinika lakossági szűréseken, ismeretterjesztő fórumokon.

Ezen túlmenően a Klinika orvosai részt vettek abban az országos egészségfejlesztési programban, melynek a célja olyan szakmai protokollokon nyugvó betegedukációs program kidolgozása, mely a lakosság akut stroke-kal kapcsolatos ismereteit hivatott elmélyíteni. Klinikánk várótermében saját fejlesztésű, a hazai és nemzetközi szakmai irányelveken alapuló vaszkuláris kockázatbecslő automata van kihelyezve. Ez a betegek által megadott adatok elemzésével tájékoztatást nyújt az érbetegségek kialakulásának kockázatáról.

A Klinika kiemelt prioritásként kezeli továbbá a komplementer szakmák továbbképzését, így rendszeresen tart szakmai továbbképzéseket kardiológus, belgyógyász és háziorvosok részére.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.