Címlap

Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika, Szívsebészet, Efészségfejlesztő Egyetem program

A Szívsebészeti Klinika 1995 óta tartozik az Európai Egészségmegőrző Kórházak hálózatába, melynek lényege, hogy a szívműtét után is élő kapcsolatot tart betegeivel, akik egy egész életen át tartó rehabilitáció részeseivé válhatnak.

1996-ban az akkori Szívsebészeti Klinikán tevékenykedő Dr. Horváth Sándor főorvos irányítása mellett, civil szerveződésként alakult meg a Debreceni Szív Egyesület, melynek célja a betegeket hozzásegíteni a visszaszerzett egészség megtartásában, életminősége javításában és elősegítése, hogy visszatérhessenek eredeti munkájuk gyakorlásához.

A DEKK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika évek óta nagy sikerrel rendezi meg a „Szívünk napja” programját az országos rendezvényekhez kapcsolódóan. A szűrőprogramokban a szívsebészet orvosai és szakdolgozói is aktív szerepet vállalnak.

A klinikánkon szívműtéten átesett betegek korai rehabilitációja a gyógytornászok közreműködésével már intenzív osztályon megkezdődik, majd a betegek elbocsátását követően a gyógytorna szakrendelés segíti a szívoperált betegek napi munkájukhoz való visszatérését.

Fontosnak tartjuk orvosaink és szakdolgozóink folyamatos szakmai továbbképzését, melynek biztosítására munkatársaink rendszeresen részt vesznek előadóként, és hallgatóként hazai és nemzetközi szívsebészeti kongresszusokon, és továbbképzéseken.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.