Címlap

Gyermekgyógyászati Klinika, Egészségfejlesztő Egyetem program

A Gyermekklinika diabetológiai munkacsoportja havi rendszerességgel rendez diabetes/coeliakias tankonyhát, amelyet minden alkalommal aktuális témakörben (szüret, karácsony, farsang, húsvét, anyák napja, gyermeknap) kézműves foglakozás követ. Emellett a diabeteses és túlsúlyos gyermekek számára több mint 10 éve szervez nyári tábort, amiről a www.diabklub.hu honlapon lehet többet megtudni. Ezeket az alkalmakat kirándulások egészítik ki (Mikulás városba, Hungaroringre, Vadasparkba vagy a Lego gyárba), de emellett más helyszíneket is tervezünk az elkövetkezőkben. A közösségi programokat diabetes témakörben továbbképzések egészítik ki, amelyek a diabetes rendelésen gondozott gyerekek és szüleik számára szerveződnek.

A diabeteses és endokrin problémákkal klinikánkon megjelent gyerekek ellátásának javítása céljából rendszeres életminőségi felméréseket és pszichés tanácsadást is végzünk, ezzel is segítjük, hogy betegségüket minél kevésbé érezzék tehernek.

A különböző pályázatok útján nyert összegek felhasználásával olyan tornatermi felszerelést tudtunk beszerezni, ami részben a gyerekek életmódváltásához, részben a klinikán bent fekvő gyermekek gyógytornájához elengedhetetlen. Az osztály gyermekbaráttá tételéhez sokat segítenek az Alapítványi felajánlások, de a Mosolygó kórház rendszeres programjai is nagyban hozzájárulnak mindehhez.

A TÁMOP-4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 pályázat kapcsán a Gyermekklinika munkatársai BLS oktató anyagot állítottak össze, melyek felhasználásával nemcsak az egyetem dolgozóinak, de közép- és általános iskolai tanulóknak és tanáraiknak is tartottak korszerű alapszintű újraélesztési tanfolyamot. A Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány közreműködésével az óvodákban a legkisebbekkel ismertették meg a mentés és az elsősegélynyújtás alapjait.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.