Címlap

Fogorvosi járó- és fekvőbeteg alap- és szakellátó szolgálat, Egészségfejlesztő Egyetem program

A Fogorvosi járó- és fekvőbeteg alap- és szakellátó szolgálat kapcsolata a társadalom egészségi állapotának megőrzésében rendkívül fontos. Az elmúlt évek kutatási eredményei bebizonyították, hogy a szájüreg egészsége fontos jelzőrendszere a szervezet egészségi állapotának valamint a szájüregi betegségek, krónikus gyulladásos állapotok a szervezet egészét érintő betegségek- szív és érrendszeri, onkológiai, vese, ízületi, stb. megbetegedések kiváltó okai között szerepelhetnek. A fogorvosi vizsgálat minden esetben a szájüregi betegségekre irányuló szűrővizsgálat mely segít megelőzni vagy korai szakban felismerni a kóroki tényezőként szóba jövő elváltozásokat. A szolgálat rendszeresen szervezi az alábbi szűréseket, melyek során kiemelik és továbbirányítják a kezelést igénylőket.

  • A Fogorvostudományi Kar minden évben megrendezi a Fogászati Szűrőnapokat, ahol fogorvostan hallgatók, rezidens orvosok és szakdolgozók ingyenes fogászatiállapotfelmérést, fogkő eltávolítást, élet- és táplálkozási valamint prevenciós tanácsadást végeznek a debreceni lakosok részére.A nagyszámú résztvevő és az igényelt kezelések mutatják, milyen nagy szükség van a szűrőnapokra.
  • Egészséges száj világnapja – FDI World Dental Federation. Fogorvosok, dentálhigiénikusok a Föld minden pontján ugyanaznap a fogászati prevenció jegyében előadásokat, szűréseket, gyakorlati oktatást tartanak. A Kar is csatlakozott a kezdeményezéshez.
  • ACCF-Alliencefor a Cavity Free Future „Szövetség a Fogszuvasodás Mentes Jövőért”. A mozgalom jegyében a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Tanszék dolgozói általános iskolákban és óvodákban végeznek prevenciós oktatást.
  • Teddy Maci Kórház – fogorvostan hallgatók tartanak fogászati felvilágosítást iskolásoknak, gyerekeknek.
  • Campus Fesztivál – hallgatók és rezidensek minden évben felvilágosító előadásokat, gyakorlati oktatást tartanak a részvevőknek.
  • ÉPEN- Értünk Prevenciós Egyetemi Napok – felvilágosító előadások, fogászati szűrések a Campus egyetemi hallgatóinak.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.