Címlap

Onkológiai Klinika

Az Onkológiai Klinika két osztálya, a Sugárterápiás Osztály és az Onkológiai Osztály, a daganatos betegek ellátásának legszélesebb spektrumát végzi.  A sugárterápián mind a szolid, mind a hematológiai kórképek lokális és regionális sugárkezelését ellátja a legkorszerűbb feltételek között.  A 2013-ban és 2015-ben telepített új lineáris gyorsítók révén a környező egészséges szövetek sugárterhelésének jelentős csökkentésével végezhető el az un. intenzitásmodulált kezelések. Mindez korszerű képvezérlés mellett valósul meg. Egyes speciális szituációk esetén, amikor műtét nem végezhető el, sugársebészeti beavatkozások végrehajtás is lehetséges. Mindehhez a tevékenységhez a magas szintű minőségbiztosítás kapcsolódik, garantálva az ellátás biztonságát, megismételhetőségét.

Az Onkológiai osztály a szolid daganatok (főleg az emlőrákok, vastag- és végbélrákok, egyéb emésztőszervi daganatok, fej-nyaki daganatok, lágyrész daganatok, uro-onkológiai és idegrendszeri daganatok) szisztémás kezeléseit. kemoterápiát, endokrin terápiákat, biológiailag célzott terápiákat és immunterápiákat végzi. A keverékinfúziók elrendelése és összeállítása minőségbiztosított rendszerben (CATO) történik. Széleskörű lehetőséget biztosítunk betegeink számára a klinikai vizsgálatokhoz való hozzáférésre, mely tovább bővíti a terápiás palettát, a gyógyulás lehetőségeit.

A személyre szabott terápiás döntéseket onkoteamek keretében hozzuk meg, melyeken az onkológiai társszakmák a diagnosztikus osztályok munkatársaival tervezik meg a beteg számára lehetséges legoptimálisabb ellátást. Az Onkológiai Klinika pszicho-onkológiai szakrendelése egyéni és csoportterápiák keretében segíti a betegséggel kapcsolatos lelki tünetek enyhülését.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.