Címlap

Gyermekgyógyászati Klinika

Klinikánk az Észak-Alföldi és Észak-Magyarországi ikerrégió egészségügyi oktató, gyógyító és tudományos központja. A gyermekek bármilyen betegségükkel fordulhatnak hozzánk, a gyermekellátás teljes spektrumát átfogja klinikánk. A gyermekgyógyászat általános diagnosztikai és terápiás módszerei mellett, nemzetközi szinten is korszerű beavatkozásokat alkalmazunk. Járóbeteg ellátás keretében sürgősségi ambulancián fogadjuk a betegeket, minden speciális szakrendeléssel rendelkezünk – gyermekkardiológia, gastroenterológia, endokrinológia, diabetológia, gyermekneurológia, gyermeksebészet, koraszülött utógondozó, nephrológia, hematológia/onkológia. A járóbeteg szakrendeléseket kiegészíti ultrahangvizsgálat, röntgenvizsgálat és laboratórium. Fekvőbeteg osztályainkon újszülött kortól 18 éves korig a betegségek széles skálájában szenvedő gyermekeket gyógyítjuk: általános csecsemő- és gyermekosztályunk a szív-, a vese-, a gyomor-bél traktus- és az idegrendszer, valamint a hormonrendszer betegségeiben szenvedők gyógyítására szolgál; a koraszülött-, újszülött- és gyermekintenzív osztály, a gyermeksebészeti részleg, a vérképzőszervi és daganatos betegségben szenvedők ellátására szolgáló haematológiai/onkológiai, valamint az allergológiai, a légúti betegségben szenvedők kezelésére szolgáló osztályok a közelmúltban tanszéki rangra emelkedtek.

A graduális képzésen túl, részt veszünk a rezidensképzésben, továbbképző tanfolyamokat tartunk gyermekgyógyász szakorvosok, házi gyermekorvosok részére.

A betegellátás, az oktatás, valamint a tudományos tevékenység területén magas színvonalú munkavégzésre törekszünk. Olyan kórházi légkört igyekszünk teremteni, melyben a gyógyuló gyermek és családjának érdeke az első, ugyanakkor őszinte hangulat, megértés, egymás munkájának tisztelete uralkodik.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.