Címlap

Bőrgyógyászati Klinika

A DE KK Bőrgyógyászati Klinikán a 15 ágyas általános bőrgyógyászat mellett 10 dermatoimmunológiai és 15 dermatoonkológiai ágyon látjuk el a régió betegeit. A fentieken túl 4 intenzív ágyon, 15 égéssebészeti ágyon és 10 plasztikai helyreállító sebészeti ágyon kezeljük az égett betegeket. 

A klinikán 10 szakambulancia is működik, heti 248 szakorvosi órával. Speciális szakambulanciáink: a regionális feladatot ellátó allergológia-immunológia, dermatoonkológiai, dermatochirurgia, fotodermatológia, fototerápia, psoriasis és a sebkezelő-flebológiai, valamint gomba-STD szakrendelések. Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk az esztétikai bőrgyógyászatra, mely ellátás térítés ellenében történik.

A progresszivitás legfelsőbb szintjén, több szakvizsgával, illetve nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakorvosok és speciális tudással rendelkező szakdolgozók látják el a betegeket.

Intézetünk rendszeresen részt vesz forgalomban még nem lévő gyógyszerek klinikai vizsgálatában (GCP szerinti fázis II-IV.).

A járó- és fekvőbetegek definitív ellátását a szakorvosi, asszisztensi, ápolónői munkán kívül a Bőrgyógyászati Klinika által működtetett laboratóriumok, klinikai, szövettani, mikológiai laboratórium segíti. A klinikai laboratóriumban fő profil a gyógyszerallergia in vitro vizsgálata. A mikológiai laboratóriumban a patogén gombák tenyésztésére, illetve species tipizálásra van lehetőség. A dermatopatológiai laboratóriumban patológus szakorvos irányításával évente 3500 minta feldolgozása történik. A minták többsége a bőrből eltávolított jó- és rosszindulatú daganatok, de feldolgozásra kerülnek diagnosztikai, illetve differenciál diagnosztika céljából egyéb bőrbiopsziákból származó anyagok is. A diagnosztikában a rutin szövettani vizsgálatok mellett gyorsfagyasztásos technikára, hisztokémiai, immunhisztokémiai (immunfluorescens és immunperoxidáz módszer) vizsgálatokra és Mohs surgery (mikroszkóposan kontrollált sebészet) kivitelezésére is van lehetőség.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.