Címlap

Belgyógyászati Klinika

Az 1921-ben megalapított Belgyógyászati Klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, négy épületben működik. Évente közel 20 ezer fekvőbeteg és százezernél több járóbeteg esetünk van. Az elmúlt évtizedek során, az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan, számos területen specializálódott a klinikánk profilja és ma már a belgyógyászat tucatnyi részterületén szolgálja a betegek gyógyítását.

Klinikánk kiemelt feladata, hogy a klasszikus általános belgyógyászat keretében a mai kor népbetegségei (anyagcsere betegségek, érelmeszesedés, magas-vérnyomás betegség, cukorbetegség, elhízás, táplálkozási és emésztési betegségek, vesebetegségek) ellen küzdjön. Emellett klinikánk profiljában számos speciális belgyógyászati terület is szerepel. Ezek közül kiemelkedik az angiológiai, a lipid-anyagcsere, a pajzsmirigy, a hematológiai, az immunológiai, a nephrológiai, a gasztroenterológiai és a kardiológiai betegségek szakgondozása. Speciális területünk olyan betegek gyógyítása, akiknek a betegsége olyan ritka, hogy az előfordulása 10 ezer emberből legfeljebb 5 embert érint (ritka betegségek). Szintén a klinikánk profiljába tartozik az idős korhoz kapcsolódó speciális problémák szakgondozása is.

A Sürgősségi Osztályunk foglalkozik a váratlanul vagy hirtelen fellépő súlyos járó betegek azonnali első ellátásával. Intenzív Osztályunk a súlyos belgyógyászati fekvő esetek speciális ellátását végzi.

Klinikánkon tizenegy, a felsorolt speciális profiljainkhoz tartozó tanszék van. Szakembereink a szakterületeinkhez kapcsolódóan jelentős részt vállalnak az orvostanhallgatók oktatásában és ezen diszciplinák tudományos kutatásában.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.