Címlap

Dr. Németh Tamás (H) - MTK, 2002. június 8.

Dr. Németh Tamás akadémikus, c. egyetemi tanár díszdoktori avatása a Debreceni Egyetemen 2002. június 8.

 

Dr. Németh Tamás az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet igazgatója, címzetes egyetemi tanár. Szűkebb szakterülete: talajtan, agrokémia. Az MTA Doktora címet 1997-ben „Talajaink szervesanyag-tartalma és nitriogénforgalma” c. művével érdemelte ki, 2001 óta az MTA levelező tagja. Kutatási területei a talaj-növény rendszer tápelemforgalma (kiemelten a nitrogén), a talajban zajló átalakulási és transzport-folyamatok korszerű jellemzése, modellezése; a termőhely-specifikus, precíziós növényi tápanyagellátás tudományos megalapozása; a talajok és vízkészletek „tápanyagterheléssel” és szennyeződéssel szembeni érzékenységének kvantifikálása. E területeken elért új tudományos eredményei nemzetközi színvonalúak.

Publikációinak száma 260, melyek zömükben hazai és nemzetközi színvonalas folyóiratokban, könyvekben és konferencia kiadványokban jelentek meg. Széleskörű hazai és nemzetközi kapcsolatai szakmai körökben általánosan elismertek. Koordinátora számos hazai és nemzetközi projektnek. A Nemzetközi Műtrágyázási Tudományos Központ (CIEC) főtitkára. A Svéd Királyi Mezőgazdasági és Erdészeti Akadémia külső tagja, 1998.

Oktatói tevékenysége keretében több magyar egyetem mezőgazdaságtudományi karán tart előadásokat graduális, posztgraduális és doktori képzésben, doktori iskola alapító tagja, több tárgy tárgyfelelőse, köztük a DE Agrártudományi Centrum doktori iskolájában egy "B" tárgy tárgyfelelőse. Külföldi egyetemek rendszeres meghívott előadója, gyakorta szervez és vesz részt hazai és nemzetközi tudományos rendezvényeken.

 

Frissítés dátuma: 2017.08.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.