Címlap

Dr. Krompecher Tamás (CH) – ÁOK, 2010. november 27.

Dr. Krompecher Tamás, a scájci Lausanne-i Egyetem professzor emeritusának díszdoktori avatása a Debreceni Egyetemen 2010. november 27.

 

Dr. Krompecher Tamás 1964-ben szerzett diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd 1973 végéig a Dr. Nagy János professzor által vezetett Igazságügyi Orvostani Intézetben dolgozott. Közben 1968-ban igazságügyi orvostanból, 1973-ban kórbonctan-kórszövettanból szerzett szakvizsgát. Nemzetközileg is kimagasló eredményeket ért el az igazságügyi orvostan területén részben gyakorlati munkájával, másrészt elméleti kutatásaival.
Főbb tevékenységi területei a tömegkatasztrófák áldozatainak személyazonosítása, illetve a hullamerevséggel kapcsolatos (rigor mortis) vizsgálatok. 1998-2005 között az International Comission on Missing Persons munkatársa volt, majd a Bosznia-Hercegovina háború áldozatainak felismerésében, illetve az ezzel kapcsolatos tudományos terv kialakításában szerzett elévülhetetlen érdemeket. Ezen szervezetet Bill Clinton javaslatára az USA-ban szervezték és onnan működtették.

Az utóbbi 10 éves periódusban rendszeresen, huzamosan, vendég oktatóként dolgozik a DE OEC Igazságügyi Orvostani Intézetében. Részt vesz a magyar és angol nyelvű graduális képzésben és a posztgraduális képzésben is. A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési program EU-s pályázat vezető oktatója volt.

 

 

 

 

Frissítés dátuma: 2017.09.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.